Direkt till innehåll

Tillfällig begränsning på E6 vid Stenungsund

Under två dagar, den 27 och 28 augusti, råder begränsad framkomlighet på E6 vid Stenungsund på grund av kontrollmätningar. Även på- och avfarter påverkas.

Det var i september 2023 som stora delar av vägbanan på E6 vid Stenungsund rasade i ett jordskred. Detta innebar att E6 fick stängas av helt mellan Stora Högamotet och Lyckornamotet och trafiken leddes om via E45 och väg 44. Den drabbade sträckan har återställts och öppnade för trafik igen i början av juli.

Körfält stängs och hastigheten sänks

Nu kommer dock trafiken att påverkas igen men denna gången tillfälligt. Under två dagar, den 27 och 28 augusti, mellan klockan 08.00 och 16.00 råder begränsad framkomlighet på E6 vid Stenungsund. Ett körfält stängs av och hastigheten sänks till 30 kilometer i timmen, vilket kommer att påverka trafiken i båda riktningar. Dessutom påverkas av- och påfarter i Stenungsundsmotet. Följ skyltning på plats.

Planerat arbete

Orsaken är att Trafikverket ska genomföra kontrollmätningar längs den 400 meter nybyggda sträckan av E6.

– Det här är ett planerat arbete. Vi kommer att göra kontroller med jämna mellanrum framöver för att se att vägen ligger stabilt och inga ytterligare rörelser sker i området, säger projektchef Daniel Svensson i ett pressmeddelande.

Nytt vägräcke på väg 650

Från den 26 augusti till 27 september kommer det även att pågå arbeten på väg 650 som påverkar trafiken mellan Spekeröds skola och väg 639 Harås på vardagar mellan klockan 07.00 och 16.00. På sträckor med begränsad genomsikt regleras trafiken med trafikljus/vakter och på sträckor med god sikt regleras trafiken med skyltar.

Det är den tillfälliga betongbarriären mellan gång- och cykelbanan och väg 650 – som monterades under återuppbyggnaden av E6 – som ska ersättas av ett nytt permanent vägräcke. Det nya räcket är anpassat för att separera vägtrafik och oskyddade trafikanter och kommer att sträcka sig mellan Spekeröds skola och väg 639 Harås. Sträckan förbi Ucklum kommer inte att ersättas av räcke, då bedömningen är att befintlig lösning är tillräcklig med gällande trafikintensitet.

Trafikverkets information om återuppbyggnaden av E6.

Trafikverkets information om det nya vägräcket på väg 650.

Läs också