Direkt till innehåll

Tingstadstunneln stängs under en helg

Helgen den 29 september-1 oktober stängs Tingstadstunneln helt på grund av renoveringsarbeten. Trafiken leds om via Marieholmstunneln. Räkna med köer och längre restider.

Renoveringen av Tingstadstunneln har pågått sedan april 2022 och innebär att ett tunnelrör är stängt och E6-trafiken går dubbelriktad i det motsatta röret med ett körfält öppet i varje riktning. All annan trafik leds om via Marieholmstunneln.

Köer och längre restid

Helgen den 29 september-1 oktober görs arbeten, bland annat med med tunnelns entréer, som innebär att Tingstadstunneln måste stängas helt för trafik. Detta sker från fredagen klockan 22.00 till måndagen klockan 05.00. Under tiden hänvisas trafiken till Marieholmstunneln och Älvsborgsbron.

Avstängningen kan leda till köer och längre restid – var därför ute i god tid och planera din resa i förväg. Ett tips är att kolla i Trafiken.nu-appen innan du sätter dig i bilen – på så sätt ser du var köerna är just nu.

Om du väljer att åka kollektivt så söker du alltid din resa i appen Västtrafik To Go.

Klicka på kartan för större bild.

karta som visar omledningsvägarna via Marieholmstunneln och Älvsborgsbron när Tingstadstunneln är avstängd.

Gullbergs Strandgata stängs för genomfart

Arbetet påverkar också Gullbergs Strandgata som samma helg stängs för genomfartstrafik på bron ovanför tunneln. Det gäller från fredagen klockan 22.00 till måndagen klockan 05.00. All trafik leds då om – följ skyltning på plats.

Mer om det kan du läsa här: Gullbergs Strandgata stängs för genomfart

Samma trafiklösning

När Tingstadstunneln öppnar igen på måndagsmorgonen så gäller samma trafiklösning som tidigare, alltså ett körfält öppet i varje riktning för E6-trafiken.

Renoveringen av Tingstadstunneln väntas bli klar i maj 2024.

Här hittar du Trafikverkets information om arbetena i Tingstadstunneln: Stängning av Tingstadstunneln – www.trafikverket.se

Läs också