Direkt till innehåll

Tips för att komma fram lättare till Lindholmen

Det är stundtals svårt att ta sig till och från Lindholmen på grund av byggnationerna där. Här är några tips som kan göra det lättare att ta sig fram.

På Lindholmen pågår byggandet av den nya spårvägen mellan Lindholmen och Hisingsbron – ett arbete som under det senaste året har haft stor påverkan på trafiken i området. I Lindholmsallén samsas buss- och biltrafiken i samma körfält, vilket tidvis orsakar köer. Ibland så långa att det har påverkat trafiken ända ut mot Lundbyleden i höjd med Lindholmsmotet. För att underlätta den situationen stängdes Regnbågsgatan mot Lindholmsallén i somras och trafiken mot allén leds sedan dess via Andromedagatan.

Men i takt med att de flesta har återgått till jobb och skola efter semestern har trafiken i området ökat igen. Under morgonrusningen är det köbildning på Lindholmen mellan cirka klockan 07.30 och 09.00. Enligt det ansvariga projektet är man medveten om trafiksituationen både på morgonen och eftermiddagen och följer löpande upp trafikflödena i området.

Köra via Frihamnen

Ett tips till trafikanter som ska ta sig till Lindholmen på morgonen är att välja infarten österifrån via Frihamnen och Lundby Hamngata. Enligt det ansvariga projektet är detta en relativt outnyttjad infart under rusningstrafik. Via Frihamnen kan du nå alla mål i Lindholmsallén med undantag för Plejadgatan.

Parkera längre bort

Andra alternativ som kan göra att du slipper köerna är att parkera en bit bort ifrån området, till exempel i Frihamnen och gå eller cykla den sista biten in till Lindholmen.

Du har väl inte missat att du som brukar parkera på Lindholmen nu kan testa att cykla gratis med Styr & Ställ under en månad? Det gäller om du istället väljer att parkera i Frihamnen och cykla sista biten till Lindholmen under testperioden. Mer information om det finna via länken: Slipp bilköerna – Cykla gratis med Styr & Ställ

Läs också