Direkt till innehåll

Tjörnbron-arbetet igång

Vårens arbeten på Tjörnbron har startat. Ett körfält har stängts av; vissa nätter stängs bron av helt.

Arbetet består av att 14 så kallade snedkablar på bron ska bytas ut – ett projekt som delas upp i en våretapp och en höstetapp.

Vårens arbetsperiod inleddes andra veckan i april och pågår preliminärt fram till 16 juni. Trafiken som passerar över Tjörnbron kommer att påverkas på olika sätt beroende på tidpunkt.

Helt avstängt vissa nätter
– För det första gäller att ett körfält är avstängt dygnet runt under hela arbetsperioden. I resterande två körfält kan hastigheten komma att sänkas till 50 kilometer i timmen.

– För det andra gäller att ytterligare ett körfält är avstängt under vissa nätter mellan klockan 21:00 och 04:30. Endast ett körfält är då alltså öppet, där trafiken släpps fram växelvis med hjälp av flaggvakt.

– Viktigast av allt är dock att under enstaka vardagsnätter, klockan 23:00-04:30, så stängs Tjörnbron av helt. Vid dessa tillfällen hänvisas fordonstrafiken till färjeleden över Svanesund och vidare mot väg 160, något som innebär en lång omväg för trafiken och därmed längre restid.

Info i appen 
Eftersom arbetet som ska utföras vid dessa nattliga helavstängningar är väderberoende är det inte bestämt när dessa nattavstängningar sker. Inför varje sådan avstängning läggs information ut i våra kanaler samma dag omkring lunchtid. Ladda därför gärna ned Trafiken.nu-appen som ger dig push-notiser inför varje avstängning. På så sätt riskerar du inte att missa informationen.

I samband med de nattliga helavstängningarna kommer räddningstjänsten att vid behov kunna ta sig fram över bron.

Mer arbete i höst
Etapp två av underhållsarbetena på Tjörnbron sker mellan den 1 september och den 31 december. Då kommer samma trafiklösning att gälla.

Gång- och cykeltrafik påverkas inte av arbetena utan kommer alltid att kunna passera över bron.

Läs också