Direkt till innehåll

Trafik vid Björlandamotet påverkas

Den 13-31 maj är endast ett körfält öppet i varje riktning på Hisingsleden i höjd med Björlandamotet. Orsaken är asfaltering och linjemålning.

Asfaltering och linjemålning ska utföras vid Björlandamotet längs Hisingsleden mellan den 13 och 31 maj på vardagar, vilket kommer att påverka trafiken i området på olika sätt.

Körfält stängs på Hisingsleden

På Hisingsleden hålls endast ett körfält öppet i varje riktning i höjd med Björlandamotet – detta gäller dygnet runt under hela perioden. Dessutom sänks hastigheten till 50 kilometer i timmen förbi arbetsområdet. Var vänlig att respektera hastigheten för allas säkerhets skull.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar var Björlandamotet ligger.

 

Som bilist och resenär i busstrafiken får du räkna med längre restider. Håll koll på köer i Trafiken.nu-appen och eventuella förseningar i busstrafiken i appen Västtrafik To Go.

På Björlandavägen vid Björlandamotet kan kortare stopp förekomma på dagtid under lågtrafik. Notera att det redan i dag råder begränsningar där.

Omledningar nattetid

Under vissa nätter, mellan klockan 19.00 och 05.00, utförs asfaltering i rondellerna Björlandavägen-Sörredsvägen och Björlandavägen-Hisingsleden. När dessa arbeten utförs leds trafiken om till andra vägar i området genom orange vägvisning.

Gång- och cykeltrafiken kring Björlandamotet kommer fram, men det kan vara något begränsad framkomlighet.

Läs också