Direkt till innehåll

Trafiken i Tingstadstunneln är dubbelriktad

1 / 2

Renoveringen av Tingstadstunneln är igång och endast ett körfält är öppet i varje riktning genom tunneln. Räkna med köer, så undvik rusningstid och välj gärna andra färdsätt.

Sedan fredagen den 22 april klockan 22.00 pågår renoveringen av Tingstadstunneln, vilket påverkar trafiksystemet i hela Göteborg. Endast ett körfält är öppet i varje riktning genom tunneln för trafiken längs E6 – all annan trafik leds om via Marieholmstunneln.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar att arbeten ska starta i Tingstadstunneln och att trafiken därmed blir dubbelriktad i ena röret.

 

För att reglera trafiken till ”rätt” tunnel och för att underlätta framkomligheten under renoveringen är vissa anslutningar stängda. Vill du veta vilka? – klicka på länken och scrolla längst ner på sidan.

På vår sida om Tingstadstunneln hittar du kartor och en film som visar de nya körvägarna samt vilka anslutningar som hålls stängda under renoveringen. 

Köer och längre restid

Den begränsade framkomligheten genom Tingstadstunneln orsakar stora störningar i Göteborgstrafiken.

– Som bilist får man räkna med köer och längre restider, framförallt klockan 7-9 och 15-17 på vardagar och klockan 11-14 på helger. Därför är det bra om man kan undvika dessa tider, säger Robin Holmér, analytiker på Trafik Göteborg, och fortsätter:

– Om vi tittar på de analyser som redan är gjorda så kan en resa genom Göteborg i rusningstid ta upp till dubbelt så lång tid som före renoveringen. Men vi följer trafikläget allteftersom för att se hur restiderna förändras, vilket bland annat beror på hur många som väljer andra vägar och andra färdsätt.

Något som också kommer att visa sig med tiden är var de värsta köerna uppstår, men enligt analyserna som gjordes inför renoveringen väntas det bli mest kritiskt vid Tingstadstunnelns mynningar och längs Lundbyleden. Dessutom kan trafiken gå långsamt hela vägen mellan Mölndal och Tingstadstunneln i rusningstid – därför är det bra om du väljer Söder-/Västerleden via Älvsborgsbron om du kommer söderifrån på E6 och ska till Hisingen och omvänt.

Håll dig uppdaterad i Trafiken.nu-appen

Det kommer alltså att vara mycket ansträngt i Göteborgstrafiken under lång tid framöver och därför är det extra viktigt att du planerar din resa i förväg. Ett tips är att ladda ner Trafiken.nu-appen – på så sätt kan du se var köerna är just nu, få push-notiser om trafikstörningar och följa det aktuella trafikläget från över 200 trafikkameror.

Försök också att resa på andra sätt än med bil. Som resenär i kollektivtrafiken är det viktigt att du alltid söker din resa i appen Västtrafik To Go för att upptäcka eventuella förseningar eller ändrade körvägar. Information finns också på vasttrafik.se/tingstadstunneln.

Notera att det under renoveringen kommer att pågå andra arbeten som påverkar framkomligheten ytterligare. Närmast i tid handlar det om Västlänkens byggnation av en ny järnvägsbro mellan Olskroksmotet och Gullbergsmotet, som orsakar begränsningar längs E6 ett antal helger framöver (se länk nedan).

Artikel: Körfält stängs på E6 när ny järnvägsbro byggs.

 Allt om trafiken i Tingstadstunneln – inklusive kartor som visar hur du ska köra och vilka anslutningar som är stängda under renoveringen.

Västtrafiks information om vilka busslinjer som påverkas och hur de kör istället.

Trafikverkets information om renoveringen av Tingstadstunneln.

Läs också