Direkt till innehåll

Trängre på Västerleden

Den 16 juni inleds arbeten vid Tynneredsmotet som påverkar trafiken på Västerleden.

Mellan den 16 juni och 18 augusti ska taket på spårvägstunneln som ligger under Västerleden vid Tynneredsmotet repareras. Detta innebär att körfält stängs av på Västerleden vid Tynneredsmotet i tre etapper.

Etapp 1 
Under den första etappen, 16 juni-8 juli, kan du inte köra upp på Västerleden från Skattegårdsvägen. Istället får du välja antingen Fiskebäcksmotet eller Frölundamotet.

Etapp 1 (Klicka för större karta):

Etapp 2 
Den 9 juli inleds den andra etappen, vilket innebär att trafiken på Västerleden söderifrån inte kan svänga av vid Tynneredsmotet. Därmed får du som ska till Frölunda Torg och Frölunda sjukhus välja andra vägar. Denna trafiklösning kvarstår fram till den 29 juli.

Etapp 2 (Klicka för större karta):

Etapp 3 
Den tredje och sista etappen inleds den 30 juli och då stängs ett körfält på Västerleden i vardera riktning.

Etapp 3 (Klicka för större karta):

Till den 18 augusti
Arbetet pågår alla dagar i veckan och kan tidvis ske sena kvällar och nätter. Detta för att minimera tiden för avstängningen, som upphör den 18 augusti.

Trafiken som går under Tynneredsmotet och gång- och cykeltrafiken påverkas inte av arbetet utan kommer fram som vanligt.

I samband med reparationen av spårvägstunneln utförs flera andra arbeten i området. Dels ska bullerskärmar byggas mellan Fiskebäcksmotet och Frölundamotet, dels ska bron på Tynneredsmotet repareras.

Tänk också på att det omfattande underhållsarbetet på Älvsborgsbron är igång samtidigt, vilket ytterligare begränsar framkomligheten på Västerleden.

Nu startar Älvsborgsbron-arbetet

Läs också