Direkt till innehåll

Tre tips för bättre koll på trafiken

1 / 3

Bli en smartare trafikant – häng med oss i Göteborgstrafiken! Här är tre tips på hur du får bättre koll på trafikläget.

Med mycket som händer samtidigt i Göteborgstrafiken kan det vara svårt att hålla sig uppdaterad om det senaste – både när det gäller rena trafikförändringar och vad kollegorna pratar om på fikarasten. Vi på Trafik Göteborg tipsar dig därför om tre saker som kan göra dig till en mer planerande trafikant med bäst koll på trafiken när det gäller.

1. Ladda ner Trafiken.nu appen

Appen Trafiken.nu Göteborg hjälper dig att enkelt och snabbt få koll på trafikläget i Göteborg redan innan du åker. I Trafiken.nu-appen kan du spara olika bevakningsområden och få push-notiser och information om de resvägar som intresserar just dig. Du kan följa trafikläget längs din resväg med hjälp favoritmarkerade kameror eller se trafikflödet rakt i kartan. Appen håller dig också uppdaterad om vägvädret, vilket kan vara bra vid halka, regn eller snö.

Appen Trafiken.nu Göteborg är gratis att ladda ned för både Android- och Apple-mobiler.

2. Håll dig uppdaterad på trafikgoteborg.se

På vår hemsida trafikgoteborg.se finns information för alla som rör sig i trafiken, oavsett hur du tar dig fram. Vi samlar de senaste trafiknyheterna och aktuella händelser som kan påverka dig när du rör dig i Göteborgstrafiken. Så att du vet vad som händer och kan fatta bra beslut om ditt resande. Här hittar du även information och länkar till större projekt och arbeten, som till exempel renoveringsarbetet av Tingstadstunneln, som kan påverka din vardag.

3. Veckans trafik med Trafik Göteborg – på Facebook, Instagram och YouTube

Veckans trafik är filminslaget där vi pratar om aktuella större trafiknyheter, och tipsar om lagar och regler och lyfter heta snackisar. Veckans trafik ger dig koll på det som är aktuellt just nu i Göteborgstrafiken och vad du bör tänka på när du ger sig ut i trafiken. Något att påminna dina kolleger om på fikan. Ett nytt avsnitt av Veckans trafik hittar du varje vecka på Trafik Göteborgs Facebook-sida, Instagram och youtube.

Självklart kan du även prenumerera på veckobrevet Veckans trafik – som du får skickat till dig via mejl varje vecka. Anmälan till veckobrevet hittar du på trafikgoteborg.se och på Trafiken.nu.

Läs också