Direkt till innehåll

Tre tips inför renoveringen av Tingstadstunneln

Renoveringen av Tingstadstunneln kommer att orsaka stora störningar i trafiken från den 22 april. Här är tre tips inför arbetet!

Renoveringen av Tingstadstunneln pågår från den 22 april 2022 till oktober 2023, vilket kommer att ge kraftiga effekter på hela Göteborgs trafiksystem. Här tipsar vi om tre saker som kan vara bra att känna till eller tänka på.

1. Ställ bilen den 22-24 april

Under den inledande helgen, den 22-24 april, stängs Tingstadstunneln och E6 helt mellan Olskroken och Ringön, vilket kommer att orsaka mycket långa restider. Därför kan det vara läge att ställa bilen just den här helgen.

2. Kartor visar vägen

På trafikgoteborg.se/tingstadstunneln (se länk längst ner) finns kartor som visar hur du ska köra under renoveringen. Dels helgen den 22-24 april då Tingstadstunneln och E6 mellan Olskroken och Ringön är helt stängd. Dels från den 25 april till oktober 2023 då endast ett körfält är öppet i varje riktning genom tunneln.

Där hittar du också kartor över vilka anslutningar som har stängts eller kommer att stängas i samband med att renoveringen startar.

3. Förändringar vid Leråkersmotet

Tänk på att du numera inte kan köra från Leråkersmotet till Tingstadstunneln – istället hänvisas du till Marieholmstunneln. Dessutom är endast det vänstra körfältet på Lundbyleden öppet för trafik mot Tingstadstunneln – detta gäller fram till den 22 april då denna anslutning stängs i samband med att renoveringen inleds. Ska du till Marieholmstunneln eller E6 norrut? Välj då det högra körfältet på Lundbyleden (se filmen).

Allt om trafiken i Tingstadstunneln.

Läs också