Direkt till innehåll

Vårfint på våra gator

Ett tydligt vårtecken är nysopade gator efter vinterns grus. Håkan Johansson är planeringsledare på trafikkontoret och ger tips på några bra saker att tänka på.

Efter en längre tid av mildare väder har Göteborgs Stad redan nu börjat sopa undan grus och flis på stadens gator, gång- och cykelvägar.

– Det är viktigt för allmänheten att få veta att vi nu är ute och städar upp grus och flis i syfte att göra fint på våra gator och torg, säger Håkan Johansson, planeringsledare på Trafikkontoret.

Underlätta vårstädningen

Vad är då viktigt att tänka på som trafikant nu när det görs vårfint på våra gator?

– Var extra uppmärksam när du parkerar. Om det är parkeringsförbud på gatan gäller det ofta specifika tider eller datum. Var därför noga med att följa dessa. Städning görs dygnet runt även under helgen. Är det fordon i vägen kommer inte våra entreprenörer fram för att städa gatan, säger Håkan Johansson.

Våren börjar i april

I Göteborg vinterväghålles gator, gång- och cykelbanaor mellan 15 oktober och 15 april. Men när vintern är över ska all flis på gång- och cykelbanor vara borta senast 30 april. Övriga bostadsområden och platser ska vara rensopade 31 maj.

Har du frågor eller synpunkter om sopning av gator, gång- och cykelbanor går det bra att höra av sig till Göteborgs Stads Kontaktcenter.

– Om man har synpunkter är det jättebra om man skickar med en bild och plats. Då kan vi se mer exakt vad som behöver göras och det kan gå fortare för oss att åtgärda problemet, menar Håkan Johansson.

Kontaktcenter när du via Göteborgs Stads hemsida 

Mer information om pågående vårstädning och sopning av gator, gång- och cykelbanor hittar du på Göteborgs Stads hemsida.

 

Läs också