Direkt till innehåll

Viss trafik leds om i Björlandamotet

Från den 18 mars och cirka tre veckor fram får trafik från Björlandavägen mot Hisingsleden söderut ändrad körväg. Orsaken är färdigställande av rondell.

Längs Hisingsleden har flera planskilda trafikplatser byggts – däribland Björlandamotet. I december förra året öppnade den nya bron för trafiken på Hisingsleden i båda riktningar, vilket har lett till ett bättre trafikflöde i korsningen. Kvar är arbetet med att färdigställa rondellen under bron.

Tillfälligt ändrad körväg

Detta arbete inleds den 18 mars och pågår cirka tre veckor fram. Under den här tiden kan inte västergående trafik på Björlandavägen köra söderut på Hisingsleden i Björlandamotet. Trafiken leds om via rondellen vid Sörredsvägen – detta gäller även trafiken som kommer från Hisingsleden norrifrån och ska till Björlandavägen mot centrum, se karta.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar hur trafiken mellan Björlandavägen och Hisingsleden leds om

 

Gång och cykel påverkas inte

Som resenär i kollektivtrafiken håller du dig uppdaterad om eventuella förändringar och förseningar i appen Västtrafik To Go.

Gång- och cykeltrafiken påverkas inte av rondellbygget utan kommer fram i korsningen som idag.

När rondellen är färdigställd är återigen alla anslutningar öppna i Björlandamotet.

Detta har gjorts

Ombyggnationen av Hisingsleden mellan Vädermotet och Björlandamotet är i stort sett klar. Dels har Hisingsleden breddats till två körfält i varje riktning med en barriär i mitten. Dels har man byggt flera planskilda trafikplatser – Volvomotet, Kålseredsmotet och Björlandamotet.

Kvar är öppnandet av den nya gång- och cykelvägen mellan Assar Gabrielssons väg och Björlandavägen, vilket väntas ske i sommar.

Trafikverkets information om arbetena längs Hisingsleden.

Läs också