Direkt till innehåll

Volvomotet på Hisingsleden är klart

Arbetet på Hisingsleden går framåt – den 27 september är det nya Volvomotet färdigt. Samtidigt fortsätter bygget av gång- och cykelbanan norrut mot Björlandamotet.

På Hisingsleden går arbetet med den nya trafikplatsen Volvomotet snart i mål. Som Trafik Göteborg tidigare rapporterat har alla anslutningar i det nya motet varit öppna för trafik sedan i juli men vissa kringarbeten har återstått, vilket har påverkat trafiken i omgångar.

Smidigare för trafikanter

Från den 27 september är arbetet helt klart och därmed får samtliga trafikslag som passerar platsen en smidigare färdväg.

– Att den planskilda korsningen nu är klar innebär förbättrad framkomlighet och säkerhet för alla trafikanter på Hisingsleden, samt till och från verksamheterna i området, säger projektledare Karolina Petersen.

När det gäller kollektivtrafiken får vissa busslinjer ändrade körvägar i samband med detta – sök din resa i appen Västtrafik To Go för mer information.

Bygget av GC-bana fortsätter

I och med ombyggnationen har sträckan mellan Assar Gabrielssons väg och Gustaf Larsons väg breddats till en mötesfri väg med två körfält i varje riktning. Även gång- och cykelbanan mellan Vädermotet och Assar Gabrielssons väg, som öppnade i juli efter att ha varit avstängd en längre tid, läggs nu helt i sitt permanenta läge. Bygget av gång- och cykelbanan vidare norrut mot Björlandamotet fortsätter under hösten.

Av ombyggnationen på Hisingsleden återstår nu den etapp som omfattar Björlandamotet och som ska vara klar under 2024. Projektet ligger väl till i tidplanen med endast några mindre trafikförändringar under hösten då rondellerna färdigställs.

Klicka på kartan för större bild.

karta som visar d tre nya moten längs hisingsleden

 

Läs också