Direkt till innehåll

Ändrad tågtrafik i påsk

På grund av coronapandemin bör som bekant alla icke nödvändiga resor i påsk ställas in. För dig som av någon anledning ändå ska åka tåg i påsk har vi här lite viktig information.

Under påskhelgen pågår arbeten vid det omfattande projektet med Olskroken planskildhet. Detta arbete påverkar tågtrafiken på ett flertal sträckor. Observera att vi bara beskriver den generella påverkan här nedan – för mer detaljerad information hänvisar vi till respektive tågbolag och Västtrafik.

Bussersättning gäller – oftast
När det gäller sträckan Göteborg-Älvängen-Vänersborg så är all tågtrafik mellan Göteborg och Gamlestaden inställd. Tågen vänder istället vid Gamlestaden. Det innebär att du får du åka spårvagn mellan Göteborg och Gamlestaden.

Du som ska åka tåg på sträckan Göteborg-Stockholm får åka buss mellan Alingsås och Göteborg. Orsaken är att all tågtrafik är avstängd mellan Göteborg och Alingsås och att tågen alltså vänder i Alingsås.

På sträckan Göteborg-Strömstad är tågtrafiken mellan Göteborg och Kode inställd och ersätts med buss. På långfredagen klockan 09.00-15.00 är dessutom tågtrafiken mellan Göteborg och Uddevalla inställd. Istället gäller bussersättning även här.

Här kan du läsa mer om projektet med Olskrokens planskildhet.

Ny väg till Centralens parkering
Du som ska lämna eller hämta någon på Göteborgs Centralstation bör vara observant på att in- och utfarten till korttidsparkeringen (på baksidan av centralstationen) har flyttats. Istället får du köra via Kruthusgatan, något som framgår av kartan här nedan. Mer information om flytten av in- och utfarten hittar genom att klicka här.

Läs också