Direkt till innehåll

Arbeten påverkar tågtrafiken i påsk

Under påsken utförs järnvägsarbeten som kan påverka resan för dig som ska åka tåg. Vissa tågresor ersätts med buss eller kör andra vägar. Restiderna kan bli längre så planera gärna din resa redan nu.

Under påsken reser färre med tåg än under vanliga vardagar. Därför brukar Trafikverket passa på att utföra järnvägsarbeten under den här perioden.

Har du tänkt att resa med tåg i Göteborg och Västsverige är det bra att känna till att delar av tågtrafiken kan ersättas med buss eller köra andra vägar än vanligt. Det gäller framförallt resor under själva påskhelgen (den 14-18 april) men på vissa sträckor berörs även resor innan och efter helgen.

Som tågresenär kan du behöva räkna med längre restider. Planera därför gärna din påskresa redan nu, tågbolagens tidtabeller är redan anpassade efter järnvägsarbetena. Mer information om hur din resa påverkas hittar du hos respektive tågbolag eller Västtrafik.

Exempel på resor som kan påverkas:

• Pendeltåg i Göteborgsområdet: Tågen kan ersättas med buss eller spårvagn på hela eller delar av sträckan. En orsak till detta är arbeten vid Olskroken där det byggs en viktig knutpunkt i järnvägssystemet.

• Tåg Göteborg–Malmö: Tåg ersätts med buss på delar av sträckan. Det beror bland annat på arbeten i Varberg där det byggs dubbelspår och en ny tågtunnel under centrum.

• Tåg till och från Karlstad: Tågen kan ersättas med buss på hela eller delar av sträckan, eller köra andra vägar. Det beror på arbeten som görs för att fler tåg ska kunna gå på Värmlandsbanan.

Läs också