Direkt till innehåll

Glad påsk!

Vi på Trafik Göteborg önskar glad påsk och påminner samtidigt om Folkhälsomyndighetens fortsatta uppmaning om att begränsa vårt resande.

Påsken är en av vårens stora högtider och en av de helger på året då vi normalt sett reser som mest.

Som vi alla vet ser det på grund av den fortsatta coronapandemin annorlunda ut i år, precis som det gjorde i fjol.

Begränsa resandet
Sedan december 2020 måste vi alla förhålla oss till Folkhälsomyndighetens skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om smittspridningen, och beträffande resandet gäller följande:

– Begränsa ditt kollektiva resande så mycket som möjligt.
– Undvik resor med kollektivtrafik där det inte går att boka plats.
– Om du måste resa kollektivt, undvik avgångar med trängsel.
– Använd munskydd i kollektivtrafiken på vardagar klockan 7–9 eller 16–18.
– Träffa inte personer utanför din mindre krets, vare sig på din hemort eller på resmålet.

Personligt ansvar
Tänk på att du enligt Folkhälsomyndigheten har ett personligt ansvar att resa så smittsäkert som möjligt, och att du på förhand bör ta reda på vilka regler och rekommendationer som gäller på ditt resmål. Du bör också i förväg planera för att kunna ta hand om dig själv om du skulle bli sjuk på ditt resmål.

Buss ersätter tåg
Bortsett från ovan nämnda coronarestriktioner vill vi återigen nämna att tågtrafiken som vanligt påverkas av banarbeten och liknande under den kommande påskhelgen. Delar av tågtrafiken i Göteborg och Västsverige ersätts därför med buss. Mer information om detta hittar du genom i artikeln ”Så påverkas tågtrafiken i påsk”.

Till sist vill vi påminna dig som ska lämna eller hämta någon anhörig med bil på Göteborgs centralstation att den snabbaste vägen till centralens korttidsparkering numera går via Stationsmotet. Kör via E45 Götaleden, sväng av vid Stationsmotet och fortsätt sedan via Gullbergsvassgatan och Kruthusgatan.

Ta hand om er i trafiken och hemma – glad påsk!

Läs också