Direkt till innehåll

Delar av ”Allén” stängs mot Järntorget

Helgen den 17-19 juni stängs ”Allén” i höjd med Hagakyrkan i riktning mot Järntorget. Samtidigt pågår West Pride i centrala stan. Räkna med betydligt längre restid via omledningsvägen.

På grund av Västlänkens arbete med fjärrvärme och fjärrkyla stängs delar av ”Allén” för fordonstrafik i höjd med Hagakyrkan i riktning mot Järntorget. Avstängningen gäller från fredagen den 17 juni klockan 18.00 till måndagen den 20 juni klockan 05.00.

Lång omväg

Under den här tiden leds fordonstrafiken om till Vasaplatsen, Övre Husargatan, Linnéplatsen och Linnégatan (se karta). Detta innebär både en lång omväg och ökad trafik på dessa vägar – därför tar resan minst dubbelt så lång tid på omledningsvägen jämfört med den ordinarie vägen via ”Allén”.

Tung trafik hänvisas via Vasaplatsen, Wavrinskys Plats, Sahlgrenska, Linnéplatsen, Vegagatan och Linnégatan.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar att delar av "Allén" i höjd med Hagakyrkan stängs i riktning mot Järntorget och att trafiken leds om via Vasaplatsen, Övre Husargatan och Linnégatan.

 

Välj gärna andra färdsätt

Under samma helg pågår West Pride med många människor i rörelse i centrala stan – framförallt när paraden anordnas under lördagseftermiddagen. Detta kan försvåra framkomligheten ytterligare – försök därför att endast köra i centrala Göteborg om du har området som målpunkt och åk kollektivt, gå eller cykla.

Om du måste ta bilen så får du vara ute i god tid – särskilt eftersom det samtidigt råder begränsningar i Tingstadstunneln. Ett tips är att ladda ner Trafiken.nu-appen – på så sätt kan du se var köerna är just nu, få push-notiser om trafikstörningar och följa det aktuella trafikläget från över 200 trafikkameror.

Så påverkas trafiken av Prideparaden.

Läs också