Direkt till innehåll

E45-avstängningen fortsätter – tänk på detta

Missa inte att E45 är avstängd mellan Lilla Bommen och Stationsmotet fram till söndagen den 27 februari. Välj andra vägar runt centrum om du inte ska dit.

Sedan fredagskvällen den 11 februari pågår arbetet med att riva den sista delen av Götaälvbron, som står över E45 i centrala Göteborg. Med anledning av detta är E45 avstängd i båda riktningar mellan Lilla Bommen och Stationsmotet fram till söndagen den 27 februari.

Biltrafiken från Lilla Bommen mot Stationsmotet leds om via Södra Sjöfarten och biltrafiken från Stationsmotet mot Lilla Bommen hänvisas till Norra Sjöfarten.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar att E45 är stängd mellan Lilla Bommen och Stationsmotet och omledningsvägen. Avstängningen av Stadstjänarebron för biltrafik är också utmarkerad med ett rött kryss.

 

Götatunneln hålls öppen under hela perioden

Notera att Götatunneln är öppen för trafik i båda riktningar men med vissa begränsningar i riktning från Järntorget mot centrum. Dels är påfarten från Järntorgsmotet till Götatunneln stängd, dels är endast ett körfält öppet genom tunneln. Från andra hållet – centrum mot Järntorget – kan du köra ner i tunneln som vanligt via påfarten från Lilla Bommen-motet.

Missa inte heller att Stadstjänarebron – den del av Hisingsbron som står över E45 – är stängd för biltrafik, men hålls öppen för gång-, cykel- och kollektivtrafik.

Köer och längre restider

Hittills har avstängningen överlag gått som väntat med köer och längre restider samt förseningar i kollektivtrafiken. Tänk på detta när du planerar din resa. Det bästa är om du kan välja andra vägar runt centrum om du inte ska dit.

Om du är en av dem som ska till Nordstans p-hus så vill vi tipsa om att du numera kan nå p-huset från Åkareplatsen.

Avstängningen avslutas senast söndagen den 27 februari och då är rivningen av Götaälvbron helt klar.

Tidigare nyhet om E45-avstängningen.

Göteborgs Stads information om arbetet.

Läs också