Direkt till innehåll

E6-trafiken norrut vid Olskroken påverkas i veckor

Från den 4 april till den 18 maj påverkas trafiken på E6 norrut mellan Olskroksmotet och Gullbergsmotet. Räkna med köer, så försök att undvika rusningstid eller välj andra vägar.

Trafikverket ska utföra arbeten längs E6 norrut mellan Olskroksmotet och Gullbergsmotet och vid Tingstadstunneln, vilket kommer att påverka E6-trafiken i olika omfattning.

Körfält stängs på E6

Arbetena startar den 4 april och pågår fram till tidig morgon den 18 maj. Under den här perioden stängs körfält på E6 norrut mellan Olskroksmotet och Gullbergsmotet. Hur många körfält som stängs varierar under den här perioden, men det kommer alltid att vara minst två körfält öppna dagtid och ibland endast ett körfält öppet nattetid.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar att ett körfält stängs på E6 norrut mellan Olskroksmotet och Gullbergsmotet.

 

Undantaget gäller helgen den 3-6 maj då Tingstadstunneln stängs helt inför öppnandet av två tunnelrör, som sker från morgonen den 6 maj. Helgtrafiken hänvisas då till Marieholmstunneln.

Allt om trafiken i Tingstadstunneln.

Risk för köer

Avstängningen av körfält kommer att skapa köer på E6 norrut genom Göteborg, framförallt i rusningstid.

– Störst risk för köer är det mellan klockan 07.30 och 09.00 och mellan klockan 15.30 och 17.30 på vardagar, säger Robin Holmér, analytiker på Trafik Göteborg.

På helgerna sprider trafiken ut sig lite mer och då är det som mest trafik klockan 11.00 till 18.00.

Fundera på om du kan undvika dessa tider eller välja andra vägar. Om du till exempel ska till en destination på Hisingen finns Söder- och Västerleden som alternativ. Ett tips är att ladda ner Trafiken.nu-appen – på så sätt kan du se var köerna är just nu och få push-notiser om störningar i trafiken.

Eventuella förseningar i kollektivtrafiken hittar du i appen Västtrafik To Go.

Läs också