Direkt till innehåll

Glöm inte att vrida fram klockan

Natten till söndag den 31 mars ställer vi om klockan till sommartid. Detta gäller om du reser med kollektivtrafiken under natten.

I helgen ställer vi om till sommartid igen. Natten mellan lördag den 30 mars och söndag den 31 mars ska klockan vridas fram en timme, från klockan 02.00 till 03.00.

Ska du resa med kollektivtrafiken under natten kan det vara bra att veta att Västtrafik inte gör övergången till sommartid förrän klockan 04.00 på söndagsmorgonen. Om du inte ställer om klockan förrän du rest klart på natten så kan du alltså följa tidtabellen som vanligt. Undantaget är tågtrafiken som går över till sommartid klockan 02.00.

Ska du resa med andra trafikföretag under natten kan du i förväg ta reda på hur de hanterar övergången till sommartid, så att du inte riskerar att missa avgångar eller anslutningar.

Notera att det är stor påverkan på tågtrafiken under påskhelgen den 28 mars-1 april, så kolla upp hur just din resa påverkas i god tid före avresa. Mer om detta kan du läsa här: Trafik Göteborg – Stor påverkan på tågtrafiken i påsk

 

Läs också