Direkt till innehåll

Gothia Cup kickar igång

Den 14-20 juli spelas Gothia Cup, som är världens största fotbollsturnering för ungdomar. Som trafikant får du svårare att ta dig fram i vissa delar av Göteborg.

Gothia Cup-veckan är här och pågår mellan den 14 juli och 20 juli. Tusentals fotbollsmatcher ska spelas över hela Göteborg med Heden som centrum för turneringarna. Därför kan framkomligheten för dig som trafikant vara begränsad i vissa områden av Göteborg.

Invigning på Ullevi den 15 juli
Årets invigning av Gothia Cup sker på Ullevi måndagen den 15 juli klockan 20:00, med insläpp från klockan 18:30. Tiotusentals barn och ungdomar väntas till invigningen, så räkna med mycket folk i rörelse och begränsad framkomlighet kring arenan.

Trafikavstängning
När invigningsceremonin är slut stängs Skånegatan för biltrafik mellan Engelbrektsgatan och Ullevigatan. Dessutom kommer Levgrensvägen att vara avstängd mellan klockan 18:00 och 22:30.

Under invigningen hålls Ullevigaraget öppet, men nås endast genom in- och utfart från Ullevigatan. Du parkerar smidigast i parkeringsanläggningarna i Gårda eller Heden.

För besökare med parkeringstillstånd för rörelsehindrade finns parkering på Katrinelundsgymnasiet, med infart från Skånegatan till Levgrensvägen.

Kollektivtrafik
Till invigningen av Gothia Cup tar man sig enkelt med kollektivtrafiken. Närmaste hållplats är Ullevi Södra. Heden, Korsvägen och Drottningtorget ligger också på promenadvänligt avstånd till och från arenan.

Besök Västtrafik hemsida för att planera din resa.

Se nedan hur du tar dig fram under Gothia Cup-invigningen.

Framkomligheten under Gothia Cup-veckan
Måndagen den 15 juli sparkar turneringen igång. 4 500 matcher ska spelas på 110 planer i Göteborg, Mölndal och Kungsbacka.

Flest matcher spelas på Kviberg men det är Heden som är hjärtat av Gothia Cup. Här ligger fotbollscupens stora evenemangsområde och det är från Gothia Heden center turneringarna styrs under Gothiaveckan.

Cykelbanan över Heden stängs  dag- och kvällstid
På Heden spelas under veckan ett hundratal fotbollsmatcher som lockar flera tusen besökare. Av säkerhetsskäl kommer cykelbanan över Heden att stängas. Detta för att undvika trafikolyckor mellan cyklister och gående längs Hedens evenemangsområde.

Cykelbanan stängs för genomfart följande tider:

Måndag till fredag den 15 juli – 19 juli från klockan 08:00 till 23:00
Lördag den 20 juli från klockan 08:00 till 18.00.

Finalerna, Gothia Finals, spelas lördagen den 20 juli på Gamla Ullevi och SKF Arena på Heden.

Läs också