Direkt till innehåll

Nu förändras Korsvägen ytterligare

För andra måndagen i rad stängs en av bilvägarna genom Korsvägen. Kolla in vår karta hur du istället ska köra.

Korsvägen förändras nu successivt, och orsaken är förstås byggnationen av Västlänken. Måndagen den 16 mars stängdes bilvägen genom Korsvägen permanent för trafik som tidigare kommit från Örgrytevägen och varit på väg mot Södra Vägen och/eller åt Mölndalshållet.

Nu sker nästa stora förändring.

Vänd vid Focushuset
Måndagen den 23 mars stängs vägen genom Korsvägen för dig som kommer körande på Södra Vägen från Mölndalshållet och ska vidare norrut mot Skånegatan.

För att nå Skånegatan får du istället svänga höger vid Korsvägen, köra förbi Liseberg mot Focushuset och vända där, för att sedan köra tillbaka på Örgrytevägen mot Korsvägen.

Denna förbindelse öppnar på nytt längre fram under sommaren. Exakt när detta sker ber vi att få återkomma till.

Observera att varken kollektivtrafiken eller gång- och cykeltrafiken påverkas av de två aktuella biltrafikförändringarna.

Klicka på kartan för att se de aktuella förändringarna för biltrafiken vid Korsvägen:

Alternativa körvägar
Här nedan är två kartor som visar var du kan svänga runt för att sedan ta dig fram till de destinationer du är att van att kunna nå.

Du som kommer körande på Södra Vägen från Mölndalshållet och ska till Skånegatan kan i fortsättningen vända här, vid Focushuset:

Du som kommer körande från Örgrytevägen och ska till Södra Vägen och/eller åt Mölndalshållet kan i fortsättningen vända här, vid Scandinavium:

Mer information om byggnationen av Västlänkens deletapp Korsvägen hittar du här. 

 

Läs också