Direkt till innehåll

Nu öppnar delar av Kålseredsmotet längs Hisingsleden

1 / 2

Den 27 februari öppnar delar av Kålseredsmotet, som är en ny planskild trafikplats längs Hisingsleden. Det viktigaste är att du som ska från Sörredsvägen till Hisingsleden norrut väljer Kålseredsmotet.

Hisingsleden mellan Vädermotet och Björlandavägen ska bli mer framkomlig och säker. Som en del i det arbetet byggs tre planskilda trafikplatser: Volvomotet, Björlandamotet och Kålseredsmotet.

Nya körvägar i området

Nu har arbetet med Kålseredsmotet kommit så långt att det den 27 februari är dags att öppna vissa anslutningar. Detta innebär nya möjligheter att köra mellan Sörredsvägen och Hisingsleden (se karta nedan).

Det viktigaste att tänka på är att du som ska från Sörredsvägen till Hisingsleden norrut väljer Kålseredsmotet, särskilt på eftermiddagarna. Detta för att minska belastningen i korsningarna Sörredsvägen-Björlandavägen och  Björlandavägen-Hisingsleden.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar vilka anslutningar som öppnar i Kålseredsmotet den 27 februari 2023.

 

I samband med öppnandet läggs också trafiken på Hisingsleden norrut tillbaka till ursprungligt läge mellan Gustav Larssons väg och Kålseredsmotet.

Resten av Kålseredsmotet öppnar successivt

Under våren öppnar resten av Kålseredsmotet successivt och trafiken på Hisingsleden söderut läggs tillbaka till ursprungligt läge mellan Kålseredsmotet och Gustav Larssons väg. Hela Kålseredsmotet beräknas bli klart till sommaren 2023.

När det gäller kollektivtrafiken så planeras bussarna att börja trafikera Kålseredsmotet från och med tidtabellsskiftet i juni.

Ny trafiklösning i Björlandamotet

Samtidigt går arbetet med Björlandamotet in i en ny fas. Helgen den 24-26 februari stängs delar av Hisingsleden inför en trafikomläggning till två rondeller i korsningen Björlandavägen-Hisingsleden, som gäller från den 27 februari. Mer information om detta hittar du i länken nedan.

Artikel: Hisingsleden stängs helt för trafikomläggningar.

Trafikverkets information om arbetena längs Hisingsleden.

Läs också