Direkt till innehåll

Ny tidtabell och nya körvägar i kollektivtrafiken

I samband med Västtrafiks tidtabellsskifte den 19 juni görs stora förändringar i kollektivtrafiken. Flera linjer får ändrade körvägar.

I samband med Västtrafiks tidtabellsskifte den 19 juni görs stora förändringar i kollektivtrafiken. Flera linjer får ändrade körvägar.

I samband med Västtrafiks tidtabellsskifte den 19 juni görs flera förändringar i kollektivtrafiken. Många busslinjer i Göteborg och Mölndal får nya körvägar.

Det är dags för sommartider i kollektivtrafiken – den 19 juni byter Västtrafik tidtabeller i hela regionen. Undantaget är Västtågen och Borås stadstrafik som har sommartidtabell från den 26 juni.

I samband med tidtabellsskiftet görs flera större förändringar i kollektivtrafiken. För att minska trängseln och snabba upp kollektivtrafiken får flera busslinjer nya körvägar. För dig som resenär kan det innebära att du behöver göra ett extra byte vid till exempel Hjalmar Brantingsplatsen, Stenpiren eller Svingeln för att ta dig till vidare till de centrala delarna av Göteborg.

Avlasta Brunnsparken

Syftet med att skapa fler bytespunkter utanför stadskärnan är att avlasta Brunnsparken där det är stor risk för störningar och förseningar. När färre linjer passerar de mest centrala delarna av staden skapas en robustare kollektivtrafik med mer pålitliga resor, samtidigt som restiderna kan kortas ner.

– Göteborg växer och vi behöver kunna möta ett ökande resande i kollektivtrafiken. För att möjliggöra för fler att resa hållbart behöver vi korta restiderna och skapa nya resmöjligheter, säger Camilla Holtet, utvecklingschef på Västtrafik, i ett pressmeddelande.

Några av busslinjerna som påverkas är 18, 19, 45, 58 och 60. Sök din resa i Västtrafiks app To Go för mer information. Via den här länken kan du också se mer om hur olika linjer berörs: Västtrafik – Alla linjeförändringar

Spårarbeten på flera platser

Från den 19 juni startar även spårarbeten i Brunnsparken och vid Godhemsgatan som påverkar kollektivtrafiken. Mer om det kan du läsa i den här artikeln: Arbeten påverkar spårvagnstrafiken i sommar 

Elbussar på fler linjer

I juni sätts också 53 nya elbussar i rullning. Därmed kommer elbussar köra på linjerna 19, 21, 56, 25, 759, 60, 61, 62 och 63, vilket innebär att fler områden får tystare och renare trafik.

Läs också