Direkt till innehåll

Tingstadstunneln stängs helt en natt

Natten den 1-2 juni stängs Tingstadstunneln helt och trafiken leds om via andra älvförbindelser. Under samma vecka sker arbeten i fler Göteborgstunnlar.

Sedan den 22 april pågår renoveringen av Tingstadstunneln och endast ett körfält är öppet i varje riktning genom tunneln för trafiken längs E6. All annan trafik leds om via Marieholmstunneln. Natten den 1-2 juni stängs dock Tingstadstunneln helt.

Risk för längre restider

Tiderna som gäller är från onsdagen den 1 juni klockan 22.00 till torsdagen den 2 juni klockan 05.00. Då hänvisas E6-trafiken – som vanligtvis går genom Tingstadstunneln – till andra älvförbindelser. Följ skyltning på plats.

Notera att det kan pågå beläggningsarbeten mellan Ivarsbergsmotet och Bräckemotet den här natten som påverkar trafiken – det är dock inte säkert då arbetet är väderberoende.

I vilket fall får du räkna med längre restider. Ett tips är att hålla dig uppdaterad om det aktuella trafikläget via Trafiken.nu-appen.

Fler avstängningar

Under samma vecka, den 30 maj till 5 juni, sker även arbeten i Gnistängstunneln och Lundbytunneln kvälls- och nattetid. Arbetet i Gnistängstunneln pågår den 30-31 maj och 2-3 juni mellan klockan 20.00 och 05.30. Under den här tiden stängs tunnelns ena rör och trafiken dubbelriktas i det motsatta.

Notera att det sker arbeten i Gnistängstunneln under flera helger i sommar och då påverkas trafiken dygnet runt.

Arbetet i Lundbytunneln pågår den 31 maj-1 juni mellan klockan 20.00 och 05.30 och då stängs tunnelröret där trafiken mot centrum går. Omledning sker via Yrvädersgatan och Hjalmar Brantingsgatan.

Läs också