Direkt till innehåll

Tips inför höstlovstrafiken

Kvar i staden eller resa ut på landet? Med koll på trafikläget kan du slippa extra (lång) restid när du ger dig ut i höstlovstrafiken.

Vecka 44 är höstlovsveckan då många skolor har stängt och flera reser för att ägna sig åt höstlovsaktiviteter. Att planera sin resa kan kännas tidsödande men genom att få koll på trafikläget kan du göra kloka val och slippa onödig restid. Här är några tips att ha koll på när du ger dig ut i höstlovstrafiken.

Ta bussen om du ska med tåget

Under helgerna 28-30 oktober och 4-6 november är delar av tågtrafiken till och från Göteborgs Central inställd och ersatt med buss, på hela eller delar av sträckan. Det gör att du som resenär får räkna med längre restider och i vissa fall extra byten. Kontakta ditt tågbolag för att få veta hur din resa påverkas.

Om du ska hämta eller lämna vid tåget: Från den 28 oktober öppnar en del av Kruthusgatan igen. Trafiken till och från Centralens parkering läggs då om till sitt ursprungsläge, följ skyltning och ljusreglering på plats. Läs mer om vägen till Centralen under rubriken ”Mer information.”

Arbeten som påverkar restiden under höstlovet

Under helgen den 28-30 oktober stängs körfält på E6 mellan Olskroksmotet och Gullbergsmotet, då arbeten med järnvägsbron vid Gullbergsmotet ska utföras. Räkna med köer. Den 31 oktober-25 november utförs även nattarbeten på sträckan, då endast två körfält är öppna i vardera riktningen. Detta påverkar trafiken måndag-torsdag klockan 22.00-05.00.

Förlängd restid på E20 Vårgårda-Vara

På E20-sträckan mellan Vara och Vårgårda, i södergående riktning, pågår just nu arbeten som gör att trafiken leds om via Herrljunga. Du som kör här får räkna med cirka 15 minuters längre restid. Omledningen gäller fram till den 6 november.

Kika i appen för mer tid till höstlovsaktiviteter

Appen Trafiken.nu Göteborg hjälper dig att snabbt få koll på trafikläget i Göteborg och stora delar av Västra Götaland, redan innan du åker. Du kan se trafikflödet direkt i appen och du kan få push-notiser och information om de resvägar som du är intresserad av.

Med appen Västtrafik To Go kan du resa med kollektivtrafiken i hela Västra Götaland och delar av Halland. Du kan se hur lång tid din resa tar oavsett om du cyklar, åker spårvagn, tåg eller buss. Är det en skön höstdag och du är kvar i staden kan appen visa dig hur lång tid det tar att promenera mellan olika platser och sevärdheter i Göteborg.

Välj en säker väg

De större vägarna är ofta bättre underhållna när det gäller sandning och saltning än de mindre vägarna, och den farliga blixthalkan – där fukt reagerar med väglaget och fryser till is – slår lätt till på mindre, ensliga vägar.

På Trafiken.nu och i Trafiken.nu-appen får du även information om vägvädret i hela Västra Götalandsregionen och på Trafikverkets hemsida kan du se vägväder för hela Sverige, vilket kan varar bra att veta om du planerar en längre bilresa. Kör försiktigt!

Länkar till våra nyhetsartiklar kring de aktuella trafikhändelserna under höstlovsveckan hittar du här nedan.

Missa inte: Körfält stängs på E6 vid Olskroken

Trafiken till Centralens parkering läggs om

Inställda tåg på flera sträckor

Trafikverket – Vägväder

 

Läs också