Direkt till innehåll

Tjörnbron stängs vissa nätter

Under 2022 ska Tjörnbrons så kallade snedkablar bytas ut. Arbetet utförs på vardagar nattetid och kräver att fordonstrafiken stängs av över bron.

Under 2022 ska Tjörnbrons så kallade snedkablar bytas ut. Arbetet utförs på vardagar nattetid och kräver att fordonstrafiken stängs av över bron.

Nu inleds arbetet med att byta ut snedkablar på Tjörnbron, vilket innebär att bron stängs av för fordonstrafik vissa vardagsnätter.

Under 2022 ska Tjörnbrons så kallade snedkablar bytas ut – ett arbete som utförs på vardagar nattetid och som kräver att fordonstrafiken stängs av över bron.

Lång omväg

Arbetet inleds natten den 2-3 mars och innebär att fordonstrafiken stängs av mellan klockan 23.00 och 04.30. Under den här tiden hänvisas trafiken till färjeleden över Svanesund och vidare mot väg 160, vilket innebär en lång omväg. Räkna därför med längre restid.

Gående och cyklister påverkas inte av arbetet utan kan ta sig förbi arbetsområdet. Även räddningstjänsten kommer att kunna ta sig fram över bron vid behov.

Notera att trafiken över bron påverkas dygnet runt då ett körfält är stängt och hastigheten sänkt till 50 kilometer i timmen.

Info i Trafiken.nu-appen

Nästa totalavstängning väntas bli natten den 3-4 mars, men då arbetet är väderberoende kan det komma att ändras. Ett tips är att ladda ner Trafiken.nu-appen som ger dig push-notiser inför varje avstängning – på så sätt riskerar du inte att missa informationen.

Arbetet pågår till årsskiftet

Vårens arbeten pågår fram till slutet av maj och därefter gör arbetet ett sommaruppehåll juni-augusti. Arbetet återupptas sedan hösten 2022 och då kommer samma trafiklösning att gälla.

Höstens etapp väntas pågå ungefär fram till årsskiftet 2022/2023.

Mer info om arbetet hittar du hos Trafikverket.

Läs också