Direkt till innehåll

Cykelinfo i To Go-appen

Nu finns det en ny funktion i appen Västtrafik To Go, där du enkelt kan se hur lång tid en viss kollektivtrafikresa istället tar med cykel.

Nu när våren är här kanske du funderar på att börja cykla istället för att åka kollektivt? Då ska du testa den nya cykelfunktionen i Västtrafik To Go-appen.

Variera din kollektivresa med cykel

Genom att aktivera funktionen cykel i Reseplanerarens sökfilter kan du snabbt se hur lång tid din planerade kollektivtrafikresa tar med cykel istället.

Cykel visas för resor som är längre än 500 m och kortare än 15 km som standard. Du kan också se förslag på vilken väg du ska cykla. När du valt start- och slutposition visas resan utritad på en karta.

Hastigheterna i appen är ungefärliga och för platt mark. En resa som går mycket uppför räknas därför ta mer tid då man cyklar lite långsammare, går det nedför går det snabbare.

Nya vanor med Västtrafik

Med cykel som resealternativ i To Go vill Västtrafik uppmuntra till nya vanor och göra det lättare att kombinera cykel med kollektivtrafik. Om fler cyklar blir det mindre trångt ombord i kollektivtrafiken, vilket är viktigt nu och i framtiden. Det är också bra för miljön och hälsan.

Har du ingen egen cykel? Glöm då inte att det finns Styr & Ställ-cyklar att hyra på en mängd platser runtom i både Göteborg och Mölndal.

Läs också