Direkt till innehåll

Få din cykel fixad över dagen

Nu kan du boka cykelservice i Gamlestadens cykelparkeringshus. Den nya tjänsten är ett pilotprojekt som ska pågå i ett år.

Är du en av dem som brukar ställa din cykel i cykelparkeringshuset i Gamlestaden, för att därifrån hoppa på en buss eller spårvagn till jobbet, skolan eller annat?

Från och med den 18 maj har du möjlighet att varannan tisdag boka cykelservice över dagen i cykelparkeringshuset. Du bokar lämplig dag, lämnar in cykeln på morgonen och hämtar sedan ut den nyservad på eftermiddagen.

“Lät intressant”

Tjänsten som erbjuds är ett samarbete mellan Göteborgs Stad och företaget Pling transport, där Pling transport två tisdagar i månaden får använda en yta i Gamlestadens cykelparkeringshus för att bedriva sin verksamhet.

– Det finns ju redan möjlighet i cykelparkeringshuset att själv fixa sin cykel, det finns lite enkla verktyg och så vidare. Men när Pling transport hörde av sig tyckte vi det lät intressant att testa, för att se om detta är något som användarna efterfrågar. Inte minst är det intressant eftersom liknande anläggningar kommer att byggas i anslutning till de kommande Västlänken-stationerna, säger Emma Edvardsson, planeringsledare vid Trafikkontoret.

Ettårigt pilotprojekt

Du som är intresserad av att få din cykel servad hittar mer information på företaget Plings hemsida, där det bland annat framgår hur man bokar tid samt att det finns två typer av servicepaket i olika prisklasser.

– Detta är ett ettårigt pilotprojekt som ska utvärderas efter att det avslutats. Om vi bedömer att det ska bli en mer permanent verksamhet så kommer det i vanlig ordning att upphandlas, säger Emma Edvardsson.

Läs också