Direkt till innehåll

Nu lanseras Västtrafiks nya flexbiljett

Flexbiljetten går att köpa i appen Västtrafik To Go från och med tisdag den 8 mars.

Flexbiljetten går att köpa i appen Västtrafik To Go från och med tisdag den 8 mars.

Från och med den 8 mars går det att köpa Västtrafiks nya flexbiljett. Biljetten ska vara ett alternativ för de resenärer som reser ofta – men inte varje dag.

Under pandemin har resandet i kollektivtrafiken förändrats och enligt Västtrafik har det funnits behov av ett biljettalternativ som är anpassat till de nya resvanorna. Därför har man tagit fram en ny typ av biljett, som riktar sig till resenärer som reser 2–3 dagar i veckan.

Den nya flexbiljetten innehåller tio 24-timmarsbiljetter och passar dig som till exempel jobbar eller studerar hemifrån ibland, och som gärna gör fler stopp på vägen när du är ute och reser.

– När våra resenärer får nya vanor och behov vill vi kunna möta dem och göra det mer flexibelt att resa med oss. Flexbiljetten riktar sig till de som reser regelbundet men inte varje dag. Ett alternativ mellan enkelbiljett och periodbiljett helt enkelt. Med biljettlösningar som passar fler kundgrupper hoppas vi att fler väljer att resa kollektivt, det tjänar hela samhället på, säger Maria Björner Brauer, enhetschef Försäljning och Marknad på Västtrafik, i ett pressmeddelande.

Flexbiljetten var från början planerad att lanseras i höstas men då beslutade Västtrafik att skjuta på lanseringen. Biljetten går att köpa i appen Västtrafik To Go från och med tisdag den 8 mars.

Läs också