Direkt till innehåll

Ingen kollektivtrafik på Avenyn under spårarbete

Ett spårbyte ska utföras mellan Kungsportsplatsen och Valand, vilket innebär att kollektivtrafiken på sträckan stängs av periodvis mellan den 1 och 29 april.

Medan spårarbetet pågår kommer spårvagnstrafik som vanligtvis trafikerar sträckan mellan Brunnsparken och Valand, samt busstrafiken mellan Kungsportsplatsen och Götaplatsen, periodvis att få ändrade körvägar.

Hållplatser dras in

Arbetet har som störst påverkan på kollektivtrafiken under två särskilda helger – den 1-4 april och den 8-11 april. Under de här helgerna kommer ingen kollektivtrafik att kunna köra längs Kungsportsavenyn från fredagen klockan 20.00 till måndagen klockan 04.00.

Hållplatser på sträckan dras in och spårvagnstrafiken leds om via Ullevi, Domkyrkan och Stenpiren. Busslinjerna leds om via andra hållplatser och vidare in på ordinarie sträckning.

Sök din resa i appen

Resenärer kommer att behöva räkna med längre restider. För att hålla koll på indragna hållplatser och ändrade körvägar kan man söka sin resa i appen Västtrafik To Go.

Omledning av spårvagnstrafiken gäller även vardagar klockan 09.00-15.00 under hela perioden (1-29 april). Busstrafiken återgår till sina vanliga körvägar från den 11 april men kommer att ledas i det allmänna körfältet mellan Kungsportsplatsen och Valand. Detta gäller vardagar klockan 09.00-15.00 till och med den 29 april.

Övrig fordonstrafik, gående och cyklister påverkas inte av arbetet.

Mer information om händelsen hittar du hos Västtrafik.

Läs också