Direkt till innehåll

Ny spårvagnslinje till och från Kortedala

Västtrafik sätter in en ny spårvagnslinje mellan Kortedala och Hisingen. Detta för att minska trängseln på spårvagnarna till och från Kortedala.

Från den 22 februari sätter Västtrafik in den nya spårvagnslinjen 14 mellan Kortedala och Hisingen, via centrala Göteborg. Förstärkningen är ett försök att minska trängseln på spårvagnarna som kör till och från Kortedala – en sträcka som är särskilt drabbad.

Inställd sträcka

Samtidigt drar Västtrafik in linje 13 mellan Wieselgrensplatsen och Sahlgrenska för att göra vagnar tillgängliga till just linje 14. Den nya linjen kommer att köra tills vidare och utvärderas efter hand.

– Vi kommer noga att följa resandeutvecklingen och synpunkter från våra resenärer för att se hur nya linje 14 tas emot, säger Sara Ihrlund, enhetschef för leverans på Västtrafik, i ett pressmeddelande.

Uppmaningen från Västtrafik är fortfarande att de som har möjlighet ska undvika att resa kollektivt i rusningstid. Lösningen med den nya linjen är till för de som måste åka kollektivt.

Ny resmöjlighet

Med den nya linjen skapas också en ny möjlighet att resa mellan Kortedala och Hisingen, vilket förhoppningsvis ska gynna de resenärer som exempelvis åker mellan Hjalmar Brantingsplatsen och Gamlestads torg.

Spårvagnslinje 14 kör vardagar mellan klockan 07.30 och 18.30 på sträckan Nymånegatan-Centralstationen-Wieselgrensplatsen. Sök din resa i Västtrafik To Go.

Västtrafiks reseplanerare.

Västtrafiks info om nya spårvagn 14.

Läs också