Direkt till innehåll

Äntligen premiär för nya Styr och Ställ

Sommaren är på ingång och vad kan då passa bättre än att ta en Styr och Ställ-cykeltur? Det kan du göra från och med den 10 juni.

En viss pandemi satte under våren tillfälliga käppar i ekrarna för leveranserna av de nya Styr och Ställ-cyklarna, men nu är de snart på plats.

Den 10 juni placeras de första tusen cyklarna ut i det välbekanta lånecykelsystemet som i år har uppgraderats rejält.

Större på flera sätt
Förutom att det rent numerärt har blivit större – totalt ska cirka 1 750 cyklar placeras ut på 130 stationer – så har det också vuxit geografiskt.

Det innebär att fler stadsdelar i Göteborg får cykelstationer, plus att även centrala Mölndal numera ingår i systemet.

– Vi vet att Styr och Ställ är efterlängtat så det är roligt att äntligen kunna lansera. De första drygt 40 stationerna som kommer på plats ligger huvudsakligen i anslutning till stora knutpunkter för kollektivtrafiken och andra större målpunkter, och systemet byggs sedan ut under sommaren tills alla stationer är på plats, säger Emma Edvardsson, vikarierande projektledare på trafikkontoret vid Göteborgs Stad.

Erbjudande första månaden
Tre olika slags abonnemang kommer att finnas: årskort för 300 kronor, månadskort för 90 kronor och enkelbiljetter för 20 kronor. För att använda cyklarna registrerar du dig enklast via appen Netbike eller på Styr och Ställs hemsida.

– Dessutom har vi ett erbjudande den första månaden, för att så många som möjligt ska kunna prova på nya Styr och Ställ. Den som registrerar sig som användare får cykla gratis i en halvtimme varje dag till och med 12 juli, säger Emma Edvardsson.

Klicka här för att komma till hemsidan för Styr och Ställ.

Läs också