Direkt till innehåll

Begränsad framkomlighet på Älvsborgsbron

Den 31 maj till den 1 juni råder begränsad framkomlighet på Älvsborgsbron i båda riktningar. Orsaken är underhållsarbete.

Arbetet pågår från fredagen den 31 maj klockan 21:00 till lördagen den 1 juni klockan 24:00. Då stängs två körfält på Älvsborgsbron i riktning mot Frölunda, som alltså innebär att all trafik får samsas i ett körfält. I andra riktningen, från Frölunda mot Hisingen, stängs ett körfält och trafiken får då två körfält att använda istället för tre.

Dessutom kommer preliminärt två körfält att vara stängda i varje riktning på Älvsborgsbron den 3-5 juni kvälls- och nattetid mellan klockan 21:00 och 05:00.

Ta det lugnt
Då det kommer att vara begränsad framkomlighet på bron, så är det extra viktigt att visa hänsyn förbi arbetsområdet. Detta för att inte riskera säkerheten för de som jobbar på plats.

Förberedande arbeten
Orsaken till avstängningen är förberedelser inför det stora underhållsarbete som inleds den 17 juni och pågår till den 15 september. Då kommer ett körfält att vara avstängt i vardera riktning dygnet runt. Mer information om detta hittar du genom att klicka på länken nedan:

Arbeten på Älvsborgsbron igång

Läs också