Direkt till innehåll

Kom ihåg: Inga spårvagnar över älven

Du vet väl om att det inte går några spårvagnar över älven i sommar? I stället är det buss som gäller mellan fastlandet och Hisingen.

Lördagen den 12 juni stängdes Götaälvbron för gott och sommarens spårvagnsstopp över Göta älv inleddes. Därmed går det nu inte några spårvagnar över älven – något som gäller fram till och med den 15 augusti.

Avstängningen är nödvändig av två orsaker. Dels måste Götaälvbron börja rivas för att lämna plats för Hisingsbrons kollektivtrafikramp mot Lilla Bommen, dels ska spårvagnsspåren kopplas in på den nya bron.

Bussar ersätter

Detta innebär att resenärer får åka med ersättningsbuss mellan Hjalmar Brantingsplatsen och fastlandet eller någon av de ordinarie busslinjerna för att ta sig över älven. På Hisingen kör spårvagnar mellan Hjalmar Brantingsplatsen och Länsmansgården.

Ett annat alternativ är att gå eller cykla över älven via Hisingsbron, som både är lägre och har bredare gång- och cykelbana än Götaälvbron. På så sätt skapar du plats för de som måste åka kollektivt. Detta gäller såklart endast dig som har möjlighet till det.

Lilla Bommen är indragen

Tänk också på att hållplats Lilla Bommen och hållplats Nordstan är indragna i båda riktningar – därmed kör vissa linjer andra vägar och resenärer hänvisas till närliggande hållplatser. Räkna med ett extra byte och längre restid.

Du som resenär bör alltid söka din resa i appen Västtrafik To Go – på så sätt får du veta den smidigaste resvägen för just dig.

Den 16 augusti är arbetena klara och spårvagnarna börjar trafikera Hisingsbron. Samtidigt öppnar man upp hållplats Lilla Bommen igen och nya hållplats Nordstan tas i bruk.

Västtrafiks info om trafikförändringarna i sommar.

Läs också