Direkt till innehåll

Snart full framkomlighet på Älvsborgsbron

Den 16 september öppnas återigen samtliga körfält på Älvsborgsbron. Sommarens arbeten på bron avslutas helgen innan, då det periodvis kan bli extra påverkan på trafiken.

Efter att ha pågått sedan den 17 juni är årets underhållsarbeten på Älvsborgsbron på väg att avslutas. Avetableringen för arbetena inleds fredagen den 13 september klockan 21.00 och pågår sedan fram till natten mot måndagen den 16 september, då det återigen är full framkomlighet över bron.

Påverkan under helgen
Under tiden som avetableringen sker den 13-15 september påverkas trafiken periodvis. Vid vissa tillfällen kommer endast ett körfält i vardera riktning att vara öppet. Exakt när detta sker beror på hur arbetet med avetableringen fortskrider.

Du som behöver köra över bron på lördagen eller söndagen den 14-15 september bör därför räkna med något längre restid än normalt. Framförallt gäller detta dagtid klockan 12.00-16.00, då trafiken över bron är som intensivast. Som vanligt håller du bäst koll på det aktuella trafikläget via appen Trafiken.nu.

Samtliga körfält och påfarter öppnas
Från och med måndagen den 16 september råder alltså återigen full framkomlighet på bron, vilket innebär att samtliga tre körfält i vardera riktning är öppna.

Det innebär också att de påfarter till Älvsborgsbron som varit stängda under sommaren öppnas på nytt. Därmed kan all trafik som vanligt köra upp på bron via påfarten från Högsboleden och från Ivarsbergsmotet.

Cykel- och gångbanan fortsatt stängd
Under sommaren har som bekant den västra gång- och cykelbanan varit stängd. Detta kommer att gälla fram till den 15 oktober, då full framkomlighet på bägge gång- och cykelbanorna gäller.

Orsaken till den fortsatta stängningen av den västra gång- och cykelbanan är att ytan måste användas för efterarbeten.

Fram till den 15 oktober kan även övrig fordonstrafik på bron komma att påverkas. Periodvis kan ett körfält i vardera riktning behöva stängas vissa nätter och helger. Även här är orsaken de avslutande efterarbetena.

Läs också