Direkt till innehåll

Trafikstopp på Götaälvbron

Fredagens planerade stålleverans till Hisingsbron med åtföljande öppning av Götaälvbron fick oväntat ställas in. Nu sker trafikstoppet lördag klockan 08:00.

Lördagen den 23 november klockan 08:00 ska fartyget lastat med en tvärbalk till Hisingsbron passera under Götaälvbron. Detta innebär att all trafik på Götaälvbron stoppas i en kvart, se karta nedan. Lägg detta extra på minnet om du planerar att köra över Götaälvbron under lördag morgon.

Kryssen visar ungefärlig position där trafiken stoppas i vardera riktning (klicka för större karta):

karta stalleverans_gotaalvbron_liten_fix.jpg

Trafiken stängs av med hjälp av TMA-bilar och flaggvakter, och det är som alltid viktigt att du som trafikant följer instruktioner på plats.

Enligt de första planerna skulle fartyget ha passerat under Götaälvbron redan under fredagsmorgonen, men detta fick skjutas fram. Orsaken var oväntade problem med ett tillstånd för att angöra kajen i Frihamnen, där allt material och all utrustning finns för att kunna montera tvärbalken i älven.

Under måndagen den 25 november beräknas det stora fartyget lämna kajen och återvända mot Bilbao i Spanien för att hämta den andra och sista tvärbalken. Även då kommer trafiken på Götaälvbron att stoppas i en kvart, vilket sker någon gång mellan klockan 09:00 och 15:00.

Tidigare artikel: Gigantisk stålleverans stoppar trafik på Götaälvbron.

 

Läs också