Direkt till innehåll

Sommartid i kollektivtrafiken

Den 14 juni byter Västtrafiks linjer till sommartidtabell. Här är sommarens stora förändringar.

Måndagen den 14 juni byter Västtrafik till sommartidtabell. Skiftet gäller i hela regionen med undantag för Västtågens sommartidtabell som startar 28 juni. På Västtrafiks hemsida kan du hitta information om förändringar i de zoner som du reser inom. Ta därför för vana att söka din resa i To Go för att se vilka linjer du kan välja mellan.

Ingen spårvagnstrafik över älven
Den största förändringen i sommar sker den 12 juni då den sista spårvagnsresan passerar över gamla Götaälvbron. Spårvägstrafiken stängs sedan tillfälligt och ersätts med ersättningsbusslinjerna 5E och 6E tillsammans med övrig busstrafik som går över Hisingsbron. Detta gäller fram till och med 15 augusti och dagen efter – den 16 augusti – börjar spårvagnstrafiken trafikera Hisingsbron.

Spårstopp Linnégatan
Den 12 juni-1 augusti går ingen spårvagnstrafik via Linnégatan eller Handelshögskolan. Under sommaren pågår ett stort spårarbete på Linnégatan, mellan Olivedalsgatan och Linnéplatsen, som påverkar bil- och kollektivtrafiken. Linje 1, 2 och 6 påverkas.

Hållplats Nordstan stängs helt
Sedan den 29 maj är hållplats Nordstan stängd för kollektivtrafik – det gäller i båda riktningar under hela sommaren. Orsaken är att bygget av nya hållplats Nordstan går in i sista fasen. Resenärerna hänvisas till hållplatserna Centralstationen och Brunnsparken, där berörda linjer kommer att stanna istället. Ett flertal linjer får även nya körvägar. Nya hållplats Nordstan står klar den 16 augusti.

Risk för trängsel på resan
Enligt Västtrafik finns det en risk att det blir trängsel i kollektivtrafiken i sommar. Det är därför viktigt att alla resenärer hjälps åt att hålla avstånd. Ta nästa tur om den första är full.

Om du har möjlighet kanske du istället kan välja att gå eller cykla kortare sträckor denna sommar. Både för att lämna plats ombord och för att det ibland till och med kan vara enklare på grund av alla byggnationer i centrala staden. I To Go-appen finns både gång- och cykelvägar som alternativ!

Läs mer om de ovanstående förändringarna i kollektivtrafiken här:

Inga spårvagnar via Linnégatan

Inga spårvagnar över älven i sommar

Hållplats Nordstan stängs helt

Läs också